Tunisia - Tunis

(Pagini) > > > Tunis

Tunis

Tunisul vă învăluie în vraja Mării Mediterane. Este un oraş încărcat de istorie, în care trecutul se îmbină cu viitorul. De fapt, aici coexistă trei oraşe:oraşul istoric – medina, oraşul „european“, construit la începutul secolului trecut şi un complex de cartiere noi care continuă să se extindă.

Oraşul istoric

Medina este foarte bine conservat şi aspectul său se păstrează de mai bine de 500 de ani. Printre cele mai renumite monumente de aici amintim Moscheea Zitouana din secolul al IX-lea. Centrul istoric figurează în patrimoniul universal al UNESCO. Printre cele mai frumoase palate amintim Dar Ben Abdallah, în care se află în prezent Muzeul Artei şi Tradiţiei Populare sau Bardo, care găzduieşte Muzeul de Arheologie.

Metropole

Capitala ţine pasul în mod îndrăzneţ cu lumea modernă contemporană. Aici au fost organizate pe rând: Jocurile Mediteraneene, Cupa Naţională a Africii, Întrecerile Euro-Mediteraneene, Întrecerile Ligii Statelor Arabe. Acestea sunt numai o parte a manifestărilor internaţionale găzduite aici. Numărul hotelurilor de prestigiu internaţional este în continuă creştere şi se dezvoltă atât turismul de cumpărături, cât şi de congrese.


Cultura

Ca manifestări culturale, Tunis oferă galerii expoziţionale, găzduite frecvent de clădirile istorice, mai ales palate şi reşedinţe arabe luxoase. În fiecare an, cu ocazia Festivalului de la Medina, aici au loc numeroase concerte. Teatrul oraşului, construit în 1902 se află nu departe de cartierul vechi. Şi aici au loc, în mod regulat,  concerte şi diverse spectacole. Tot aici se află unul dintre cele mai mari muzee arheologice din lume – Muzeul Bardo, care este renumit pentru colecţiile sale de antichităţi, exponate preistorice şi de artă islamică. Este vizitat şi de admiratorii mozaicurilor din perioada romană.

Kartago

Este situat la numai câteva minute de Tunis. Este un oraş străvechi, întemeiat de fenicieni în anul 814 Î.Hr. A fost distrus şi apoi a fost reconstruit de romani. S-au păstrat aici Băile Antonin, temple şi un teatru roman. Merită vizitat şi muzeul care readuce la viaţă istoria antică.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia