Tunisia - Sousse

(Pagini) > > > Sousse

Sousse

Ţinutul Sousse se găseşte în nord-estul teritoriului. Aici pot fi văzuţi nu numai palmieri înalţi ci şi fortificaţii şi ziduri vechi de mii de ani, care urmăresc conturul plajelor cu nisip fin. Sousse este cunoscut ca un oraş al contrastelor pentru că este istoric, dar în acelaşi timp modern.

Oraşul istoric

A fost ridicat după asemănarea Cartagenei feniciene. După războaiele punice, în secolul al II-lea a fost transformat de împăratul Traian în colonie şi a început din nou să prospere. Un secol mai târziu, a fost iarăşi distrus şi apoi reconstruit. Acest loc strategic a fost ocupat pe rând de normanzi, spanioli şi francezi. În timpul celui de al doilea război mondial, a fost bombardat de câteva ori, până în 1943, când a fost eliberat.

Locurile istorice – Medina

Se numără printre cele mai renumite zone istorice. Între zidurile sale se păstrează încă numeroase şi variate vestigii.

Ribat

Fortificaţie din secolul 8, folosită în principal de către comunitatea asceţilor musulmani care îşi căutau un loc de popas. Marea moschee a fost construită în anul 850 şi are aspectul unei fortăreţe, datorită zidurilor sale cu turnuri având metereze dinţate sau rotunjite.

Pieţele

Acestea sunt situate în mai multe zone ale Medinei. Sunt formate din corturi ale artizanilor şi ale cafenelelor maure.

Kasbah

Este o citadelă uriaşă care domină de pe înălţimile deluroase, întreaga Medină. De la înălţimea de 30 m a turnului său Tour Kalef ( care este în principal far), puteţi admira întregul oraş.

Nu departe de Medina se găsesc catacombele, care aparţin de asemenea, comorii istorice a oraşului. Se întind pe circa 5 km şi cuprind peste 240 de coridoare mortuare.

Vacanţă activă

În Sousse, pe lângă vizitarea monumentelor şi vestigiilor, aveţi posibilitatea practicării mai multor sporturi, printre care se numără golful, caiacul, tenisul sau echitaţia. Puteţi încerca scufundările în mare dar şi motociclismul, pe marea motopistă de aici. Dacă daţi întâietate relaxării, e bine să ştiţi că şi aici se află câteva centre care oferă talasoterapie. În cadrul lor puteţi beneficia de proceduri medicale exotice, cum sunt reiki, masaj californian, ayurveda sau shiatsu.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia