Tunisia - Naebul

(Pagini) > > > Naebul

Naebul

Aşezarea

Naebul este situat în partea de sud-est a Tunisiei, în apropierea peninsulei Cap Bon şi are circa 70 mii locuitori. Este una dintre cele mai roditoare regiuni ale ţării, pretutindeni în cuprinsul său cultivându-se citrice, flori şi viţă de vie. Numele este inspirat de cel al localităţii italiene Neapole.

Plajele

Plajele din nisip albicios, sunt lungi şi accesul la ele este asigurat de promenade bordate cu palmieri înalţi.

Cultura

Naebul  îşi are propriul muzeu de istorie unde veţi putea vedea, pe lângă exponatele punice şi exponate romane. La muzeul Bardo, puteţi admira apoi mozaicurile antice. Nu departe, la Hammamet, aveţi ocazia de a vedea cum, sub privirea dumneavoastră, iau naştere din mâinile olarilor, vasele de ceramică.

Cumpărăturile

Puteţi să vă cumpăraţi ca suvenir, un covor sau artă ceramică.Cele mai frumoase vase, dar şi alte obiecte din ceramică le găsiţi pe strada Habib Thameur. Tunisienii exceleazã şi în prelucrarea pietrelor şi în parfumuri. Veţi vizita , cu siguranţă, clasicul târg local, unde în fiecare săptămână se vinde orice de la covoare şi ceramică, până la mirodenii. La trecerea dintre lunile martie şi aprilie, aici au loc „ sărbătorile portocalilor înfloriţi”.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia