Tunisia - Moneda şi preţurile

(Pagini) > > > Moneda şi preţurile

Cursul monedei este de regulă stabil şi totuşi, este interzis exportul şi importul de dinari tunisieni. Dacă, înainte de plecare, doriţi să schimbaţi înapoi dinarii în valută (cel mai bine în USD sau EUR), trebuie să faceţi dovada schimbului iniţial. De aceea, păstraţi cu grijă aceste documente. Puteţi să schimbaţi înapoi maxim 30 % din suma schimbată iniţial, valoarea totală fiind de până la 100 TND.

În capitală şi în alte zone turistice, veţi găsi bancomate. Sunt acceptate cardurile Visa, Visa Electron, Mastercard. Cu card, se pot face plăţi la hotelurile şi restaurantele mai bune.

Cursul


În ultimii ani  variază între 1 Dolar tunisian aproximativ 2 RON

Cumpărăturile

Regula principală la cumpărături este să te târguieşti, să te târguieşti, să te târguieşti!
În Tunisia se poate cumpăra o mare varietate de suveniruri minunate, cum sunt diverse covoare şi ceramică.

Şi totuşi, toate vor avea preţul cam de 10 ori mai ridicat decât cel real, aşa că, nu vă temeţi să vă târguiţi puţin. Sunt excepţii din păcate unde nu se poate negocia preţul final şi deci cumpărăturile le veţi plăti ceva mai scump. Pe de altă parte, la aceste magazine aveţi siguranţa calităţii. Nu toate lucrurile despre care veţi fi informat (mai mult spus decât scris) ca sunt lucrate manual „handmade“, sunt cu adevărat lucrate manual.

Sfat util:În niciun caz nu întrebaţi de preţ şi nu vă târguiţi, pentru ceva ce nu sunteţi interesaţi să cumpăraţi. Din moment ce vorbiţi cu comerciantul despre preţ, trebuie să cumpăraţi ceva. Dacă nu faceţi asta, veţi aduce una dintre cele mai mari ofense comerciantului, care va striga după dumneavoastrã tot felul de vorbe jignitoare.

Bacşişul

Este o sumă de bani, pe care localnicii o pretind de la dumneavoastră pentru diferite servicii, adesea  fără să îşi pună problema dacă o merită sau nu. De aceea , e bine să aveţi la îndemână întotdeauna, suficient mărunţiş în moneda locală, pentru că s-ar putea să vi se ceară bacşiş de către localnici şi pentru că s-au fotografiat cu dumneavoastrã.

Exemple de preţ

Fel principal de mâncare la restaurant – 6 TDN
Bilete de intrare pentru vizitări – 2 – 6 TDN

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia