Tunisia - Monastir

(Pagini) > > > Monastir

Monastir

Aşezarea

Monastir se situează în extremitatea sudică a golfului Hammamet. Aici domneşte o climă blândă, cerul este senin şi marea limpede şi sclipitoare. Nu departe de plajele lungi, la egală distanţă de cele două peninsule, se află un fermecător port pescăresc.

Istoria

Cele mai renumit obiectiv din acest orăşel, este fără îndoială, Ribat – o mănăstire musulmană fortificată, ridicată în secolul al VIII-lea. Printre altele, în incinta sa se află Muzeul Islamic, unde puteţi vedea manuscrise străvechi, inscripţii scrijelite în piatră, dar mai ales minunatul astrolab din anul 927. Printre alte cunoscute vestigii ale trecutului se numără şi moscheea Bourguiba, care slăveşte memoria primului preşedinte al Tunisiei inedependente, născut la Monastir, sau mausoleul familiei Bourguiba, care este admirat mai ales datorită cupolei sale aurite şi celor două minarete, neasemuit de frumoase.

Plajele

Cele mai renumite plaje din Monastir se numesc Skanes şi Dkhily. Amîndouă sunt acoperitr cu nisip foarte fin şi se situează la loc de frunte printre frumuseţile oferite de litoralul tunisian.

Viaţa sportivă şi relaxarea

Şi aici oferta este inepuizabilă, datorită centrului de sporturi acvatice. Puteţi profita de condiţiile oferite pentru navigaţie, windsurfing, paragliding sau schi nautic. Mai aveţi la dispoziţie şi două frumoase terenuri de golf de câte 18 găuri fiecare. De asemenea, puteţi încerca serviciile de talasoterapie.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia