Tunisia - Mâncarea

(Pagini) > > > Mâncarea

Timp de trei mii de ani, a venit în Tunisia o mare diversitate de populaţii, motiv pentru care, bucătăria sa actuală se numără printre cele mai diversificate. Atât populaţiile stabile, cât şi cele migratoare, au lăsat aici şi câte ceva din arta lor culinară.

Contribuţii majore la dezvoltarea bucătăriei au avut în egală măsură natura şi marea de aici, prin varietatea legumelor proaspete şi a vietăţilor marine. O notă specifică este dată de nenumăratele mirodenii, fără de care, nu se concepe aici  prepararea nici unui fel de mâncare. Această bucătărie clasică locală, vă va delecta la cele mai multe dintre hoteluri. Clasificarea oficială a restaurantelor este de la una, la trei „furculiţe“.Dacă însă preparatele locale nu sunt pe placul dumneavoastră, nu vă faceţi griji, tunisienii sunt un popor adaptabil şi puteţi găsi aici şi preparate în stil european, chiar şi franţuzesc.

Delicatese tipic tunisiene:

Kuskus

Se numără printre preparatele vechii bucătării locale. Este pregătit din grâu şi secară măcinate foarte fin. Pentru fierberea sa, se foloseşte un vas special, în partea de jos a căruia se fierbe sosul, iar in partea de sus, în aburii acestuia se fierbe kuskusul. Sosul se prepară din pastă de tomate, harissa şi alte mirodenii, carne de miel, pui sau peşte, cartofi şi diverse legume. La final, kuskusul se amestecă cu sosul şi se garniseşte cu carnea şi legumele care au fiert în acesta.

Tajin
Sunt mâncăruri foarte îndrăgite, preparate din carne, ouă, brânză rasă şi legume

Harissa
Este o mirodenie mult îndrăgită, obţinută din ardei iuţi uscaţi şi măcinaţi fin. Se adaugă în majoritatea sosurilor tunisiene.

Şakşuka
Este un alt preparat tipic tunisian. Se pregăteşte din ceapă, roşii, ardei, mirodenii şi usturoi, peste care se adaugă ouă bătute.

Brik
Sunt plăcinte din aluat de foietaj prăjit, cu umplutură de ou sau carne. Se servesc ca aperitiv.

Baclava
Este un desert dulce. Aceste prăjituri delicioase sunt umplute cu migdale şi alune şi sunt însiropate cu miere. Adesea li se adaugă diverse fructe uscate sau curmale.

Adevăratul gurmand nu trebuie să omită  de la masă deliciosul ceai de mentă sau renumita cafea arabică aromatizată cu câteva picături de apă de roze. Apoi, merită degustat, cu siguranţă, vinul sec, dar şi berea locală Celtia.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia