Tunisia - Mahdia

(Pagini) > > > Mahdia

Mahdia

Mahdia este oraşul construit pe culmea unei stânci, de pe o mică peninsulă. Este renumit pentru trecutul său de glorie – a fost primul oraş al califului fatimilor, în secolul al X-lea. Datorită acestui fapt, a avut şansa de a înflori şi astăzi încă poate oferi vizitatorilor privilegiul de a admira nenumărate vestigii ale trecutului. Primele hoteluri de lux au fost construite aici relativ de curând şi de aceea totul este în stare foarte bună.

Tradiţia

Specific local este tradiţionalul târg din zilele de vineri. Pe scurt, vă veţi simţi aici ca în povestea celor o mie şi una de nopţi, pentru că, pe lângă suvenirurile clasice, veţi găsi de vânzare frumoase costume tradiţionale, mătăsuri, podoabe aurite sau bijuterii veritabile din aur. În acest ţinut, există o foarte dezvoltată preocupare pentru împodobirea interiorului locuinţelor. La cele mai bogate case veţi putea admira ceea ce localnicii numesc „majless“, un fel de acoperământ din material textil împodobit în proporţie de două treimi cu cusături , iar în partea superioară decorat cu picturi. Astfel de case se pot vedea mai ales pe strada Hamza, unde sunt în jur de 12 exemplare.

Comorile

În anul 1907, pescarii au atras atenţia asupra existenţei unui vas antic scufundat la numai câţiva kilometrii nord-est de oraş. Culegând ciuperci de mare au descoperit coloane şi capiteluri de coloane. Cercetând mai amănunţit au văzut că era vorba despre un vas care transporta obiecte de artă pentru o construcţie luxoasă. Erau mai ales ornamente şi statui din marmură, precum şi obiecte din bronz pe care le-au adus din nou la lumină.

Marea şi plaja

Amândouă sunt fermecătoare. Nisipul este fin şi albicios iar marea curată şi cristalină te învită la scufundări. Şi unde ar fi un loc mai potrivit decât aici, pentru ca omul să viseze că ar putea găsi propria comoară?

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia