Tunisia - Informaţii generale

(Pagini) > > > Informaţii generale

Informaţii generale utile

Ce trebuie sã aveţi la dumneavoastrã

Încălţăminte rezistentă – utilă, dacă vă planificaţi excursii mai lungi
Calculator – util pentru a vă înţelege asupra preţurilor
Pantaloni şi fustă lungă, dacă este posibil, nu în culori stridente – importante pentru vizitarea obiectivelor culturale arabe.
Atenţie la climatizarea din autobuz, uneori e cu adevărat frig.
Prafuri contra diareei – e destul de probabil să aveţi nevoie de ele.

Viza

Pentru grupuri organizate nu este necesară viza. Dacă veniţi pe cont propriu, nu plecaţi fără aceasta. Totul se poate rezolva la ambasada Tunisiei din Bucureşti. Costul vizei pentru o intrare pe perioadă determinată este sub 10Eur. Pentru obţinerea vizei, sunt necesare 2 fotografii tip paşaport şi 2 formulare completate. Rezolvarea nu durează de regulă, mai mult de 3 zile.

Siguranţa

Tunisia se numără printre ţările foarte sigure. Cea mai frecventã neplăcere de aici va fi prezenţa hoţilor mărunţi, cu toate că, împotriva acestora iau atitudine mai mult ceilalţi turişti decât localnicii. Pe străzi circulă un număr mare de poliţişti, pe care îi veţi găsi şi în intersecţiile nesemnificative.

Situaţia este diferită totuşi în zonele pustii. În niciun caz, să nu plecaţi nicăieri, fără să-i informaţi despre aceasta pe cei din jur. Accesoriile indispensabile pe care trebuie să le aveţi asupra dumneavoastra sunt harta, busola şi mai ales apă sificientă. Este interzis accesul automobilelor în deşert fără informarea prealabilă a poliţiei.

Reglementări  vamale

Se pot introduce în Tunisia fără vamă băuturi alcoolice cu concentraţie până la 25% alcool, iar cu concentraţie  peste 25% alcool – 1litru/ persoană, 4000 buc.ţigări, 250 ml parfum şi diverse cadouri a căror valoare nu depăşeşte aproximativ 10 Eur pe bucată.


Pentru exportul unor produse aparţinând florei şi faunei este necesară deţinerea unei autorizaţii din partea Ministerului Agriculturii. Exportul de antichităţi este de resortul Ministerului Culturii.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia