Tunisia - Hammamet

(Pagini) > > > Hammamet

Hammamet

Acest loc antic găzduieşte una dintre principalele staţiuni litorale din ţară. Zidurile fortificate, la fel ca şi cele ale oraşului vechi, au fost înălţate de către arabi, în secolul     al X –lea. Astăzi, Hammamet are circa 20 mii de locuitori, care în afară de turism , îşi câştigă traiul din pescuit. Dominant este totuşi turismul, fapt dovedit de existenţa aici, a peste 80 de complexuri hoteliere. În secolul al XIX-lea, această staţiune a fost mult îndrăgită de către artiştii plastici francezi, motiv pentru care a căpătat denumirea de Saint Tropez al Tunisiei. Hammamet şi avantajul aşezării geografice favorabile explorării împrejurimilor – poziţionarea sa aproximativ în centrul ţării vă permite să ajungeţi cu uşurinţă, practic oriunde doriţi.

Relicvele

Hammamet îşi are şi el, oraşul său vechi Medina, cu fortificaţia sa străveche. Bazele sale au fost puse de către arabi, încă din secolul al X-lea, dar partea cea mai importantă a fortificaţiei datează din secolul al XV-lea. De pe aceste fortificaţii, vi se deschide în jur o vastă şi superbă panoramă. În zona hotelurilor din sud se află Centrul Cultural Internaţional  George Sebastian, nobil român şi primul milionar care s-a stabilit aici, în anii 20 ai secolului trecut.

Cumpărăturile

La fel ca şi în celelalte staţiuni turistice, aici veţi găsi întinse târguri şi bazaruri, şi este perfect valabilă regula de a te târgui la preţ. De aici, vă puteţi cumpăra diverse suveniruri, cum ar fi şevete lucrate manual, covoare, vase de ceramică şi alte lucruri mai mult sau mai puţin utile. Dacă decideţi să nu le cumpăraţi, le puteţi măcar admira.

Relaxarea

Amatorii de sport sunt la Hammamet, în lumea lor. Situaţia diferă de la un hotel la altul în funcţie de dotări, dar puteţi conta, în principiu, pe cursuri de tenis, toate sporturile de apă, cum ar fi schi nautic, windsurfing, scufundări legate, etc...Dacă veţi obosi după toate aceste activităţi, mai aveţi la dispoziţie aici, la un preţ rezonabil talasoterapia.

Yasmine Hammamet

Este unul dintre cele mai mari, dar şi cele mai luxoase complexuri hoteliere. Este situat în imediata apropiere a portului de iachturi. Aici vin pe lângă oamenii de afaceri şi alţi clienţi foarte bogaţi. Complexul este un conglomerat de construcţii, dintre care unele sunt încă în lucru, dar acest aspect nu se observă la prima vedere.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia