Tunisia - Djerba

(Pagini) > > > Djerba

Djerba

Însuşi Odiseu a dat Djerbei numele de „ Insula lotuşilor“. De îndată ce ajuns în acest colţ de rai, a uitat de pelerinajul său. Este o lume de sine stătătoare, cu un climat blând, care domneşte întregul an, în afară de iarnă. Cartierul vechi al insulei stă mărturie nu numai pentru marea sa înflorire, dar şi pentru bogăţia sa istorică, pe care au remarcat-o berberii, evreii, sicilienii, spaniolii şi de asemenea, piraţii.

Houmt Souk

Este capitala Djerbei şi are aproximativ 60 000 de locuitori. Activitatea acestui oraş frumos este concentrată mai ales în jurul pieţei sale centrale. Atracţia turistică o reprezintă în principal cele trei moschei: Jemaa El Ghorba, Jemaa Et-Trouk şi idi Brahim El Jamni. Tot aici, se află şi vestita fortificaţie arabă Brodj El Kebir, care a fost construită în secolul al XV-lea, în timpul domniei emirului Abi Faresal-Havsiho. Panorama care vi se înfăţişează de pe zidurile ei, vă permite să admiraţi portul şi obeliscul înalt de 9 m. Muzeul artelor şi tradiţiilor, care este amplasat într-un mormânt străvechi, vă oferă o deschidere spre întreaga istorie.

Mellita

Mellita a fost refugiu pentru străvechea limbă punscă. Oraşul este locuit de către una dintre cele mai vechi comunităţi islamice. Aici se găseşte moscheea Jamaa El-Kebir, din secolul al IX-lea, care se numără printre cele mai vechi clădiri de pe insulă.

Guellala

Micul sat se află la o depărtare de circa 9 km de capitală. Este vorba despre un centru meşteşugăresc de olărit. Ceramica de aici este renumită pentru fondul său galben împodobit cu motive geometrice. Sub ochii dumneavoastră meşterii olari îşi vor etala măiestria.

Oraşele romane

Meninx, Bourgou şi Ghizen sunt unicele mărturii ale culturii antice de pe insulă şi atestă locuirea acesteia încă din secolul al IV-lea Î.Hr.

Golful

Cunoscutele terenuri de golf de aici, sunt creaţia arhitectului britanic Martin Hawtree şi chiar el a făcut deschiderea acestora în anul 1995. Cele trei terenuri de 9 găuri sunt pentru adevăraţii „gurmanzi“ în ale golfului şi sunt atât pe placul începătorilor cât şi al celor care stăpânesc tehnica acestui joc.

Djerba Explore

Este un complex turistic întins , situat la 19 km de capitală.

Muzeul artei islamice

Aici vă puteţi documenta în amănunt, în legătură cu bogăţia şi diversitatea artei islamice. Colecţia cuprinde peste o mie de exponate şi vă va familiariza, cu principalii doi antipoli ai civilizaţiei islamice.

Heritage

Este vorba despre un spaţiu larg, în aer liber, care vă va înfăţişa arhitectura din Djerba. Aici se află câteva  case, care prin fiecare încăpere în parte, vă vor pune în contact cu stilurile arhitectonice locale.

Ferma de crocodili

Aveţi posibilitatea de a admira aici, în mediul lor natural, peste 400 de crocodili.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia