Universitatea

15.11.10 13:48:01

Universitatea din capitala tunisiană, Tunis, dispune de cincisprezece secţii de cercetare în domeniul economiei, ştiinţelor umaniste şi ştiinţelor naturii. Studiază aici un număr de aproximativ 32 000 de studenţi, sub îndrumarea a 1 300 de cadre universitare.

Tunisia şi-a dobândut independenţa în anul 1958, odată cu anularea statutului de colonie franceză. În acelaşi an, în această ţară a apărut şi învăţământul superior independent, iar după alţi treizeci de ani a fost înfiinţată unversitatea din oraşul Tunis. În anul şcolar 2007/2008, universitatea a adoptat sistemul internaţional de studii universitare şi post-universitare LMD, în cadrul căruia se disting trei etape – licenţă, master şi doctorat. În acest fel, a devenit compatibilă cu standardele internaţionale şi şi-a asigurat participarea la diferite programe de colaborare cu instituţii similare din ţările europene. 
 
Pentru a susţine şi încuraja eforturile studenţilor în diverse domenii ştiinţifice, rectorul Abderraouf Mahbouli şi colaboratorii săi acordă în fiecare an premii pentru cele mai reuşite lucrări şi proiecte. La încheierea anului universitar, specialiştii din fiecare secţie selectează cele mai bune lucrări ale studenţilor lor, pe care le înscriu în concurs. În urma votului unei comisii alese în acest scop, cea mai reuşită primeşte premiul universităţii. 

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia