Tatuajele cu henna

12.06.12 08:14:44

Cu toţii ne aducem tot felul de amintiri din excursiile în străinătate – un mic suvenir, cărţi poştale, un obiect de artizanat, o bijuterie sau specialităţi ale bucătăriei locale. Peste tot în lume, mai ales în pieţele din ţările nord-africane, vânzătorii de suveniruri încearcă din răsputeri să vă convingă să le cumpăraţi marfa. În Tunisia a apărut o nouă atracţie pentru turişti, mai bine zis pentru turiste, şi anume tatuajele cu henna, un colorant natural, cu ajutorul căruia artiştii tunisieni desenează pe pielea clientelor frumoase ornamente tradiţionale.

Femeile tunisiene au folosit dintotdeauna henna pentru a-şi înfrumuseţa corpul. Cel mai des îşi desenează motive florale şi diverse alte ornamente complicate. Spre deosebire de tatuajele clasice cu ace, desenele cu henna nu sunt permanente: se spală cu timpul şi dispar cu totul după cîteva săptămâni. De aceea pot fi considerate doar un accesoriu de sezon, fără alte consecinţe. Fiecare hotel şi complex turistic din Tunisia îşi are propriul specialist în tatuaje cu henna. Cu toate acestea, dacă doriţi un astfel de ornament, vă sfătuim să alegeţi cu atenţie locul unde vă lăsaţi tatuaţi!

Toţi artiştii care se specializează în tatuajele cu henna vă vor prezenta un număr infinit de modele, pe care vi le pot desena unde doriţi. Dacă v-aţi ales deja, vă recomandăm să încercaţi să obţineţi o reducere de preţ. Ornamentele mici costă 10 dinari, cele mai mari – 20 de dinari. Dacă ştiţi să vă tocmiţi, puteţi să le obţineţi şi mai ieftin. Înainte de tatuare, cel mai bine cu o zi înainte, aplicaţi-vă o cantitate mică de henna pe piele, pentru a vă convinge că nu vă provoacă alergie. Henna naturală este de culoare maro. Specialiştii în tatuaje din hoteluri amestecă în ea şi substanţe chimice, datorită cărora capătă o culoare mai închisă, aproape neagră. Tatuajele cu astfel de henna nu sunt atât de durabile şi dispar mult mai repede de pe piele. Dacă doriţi un tatuaj cu adevărat de bună calitate, mergeţi la piaţă, la una dintre bătrânele tunisiene care pictează pentru femeile din partea locului. Acestea sunt adevăratele artiste, o dovedesc chiar tatuajele cu care sunt ele însele împodobite. Bătrânele din pieţe pictează de obicei cu henna pur naturală, care nu vă afectează sănătatea şi durează mult mai mult. Tatuajul îşi păstrează astfel frumuseţea şi strălucirea timp de mai multe săptămâni şi va fi vizibil şi după ce vă întoarceţi acasă. Dacă aveţi talent artistic, puteţi cumpăra henna în Tunisia şi vă puteţi crea propriul ornament.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia