Tabarka şi Bizerte

01.03.09 18:42:31

Tabarka

Tabarka este un ţinut înalt şi verde, cu o natură sălbatică şi luxuriantă. Aici este locul ideal pentru cei care iubesc cu adevărat natura. În zona centrală se află o pădure deasă, în care veţi vedea printre altele, stejarul roşu. Datorită ploilor suficiente şi altor surse de apă, pământul este roditor şi potrivit pentru agricultură. În trecut, aici au fost găsite urme ale unor frumoase oraşe antice: Chemtou şi Bula Regii. În Evul Mediu, litoralul a fost ţinta atacurilor francezilor şi spaniolilor, care veneau aici nu numai datorită bogăţiilor, dar şi datorită coralilor preţioşi, din care se confecţionează minunate coliere.

Muzica

În prezent, pe timpul verii, pot fi întâlnite aici adevărate valori ale muzicii mondiale. Festivalul de Jazz din Tabarka este renumit în întreaga lume şi este nelipsit în timpul sezonului.

Bizerte

Este un port la mare, cu un bogat trecut istoric. În centrul oraşului, veţi întâni târguri arăbeşti foarte animate, o fermecătoare fântână arteziană turcească şi monumente străvechi, cum este Marea Moschee. Merită vizitat şi Kasbah - „oraşul din oraş“, care este înconjurat de ziduri, are propria moschee, şi un adevărat labirint de străduţe înguste. Un alt obiectiv turistic este Ksiba, transformat în prezent în muzeu oceanografic.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia