Sărbătorile şi festivalurile tunisiene

06.10.09 09:12:38

Tunisienii iubesc viaţa, fapt pus în evidenţă şi de multele evenimente festive care celebrează însăşi bucuria de a trăi. Până şi în cel mai mic sat au loc în fiecare an diferite sărbători dedicate fie recoltei de vară, începutului sezonului de pescuit, fie sfântului-patron local sau venirii primăverii etc. Localnicii îi primesc cu zâmbetul pe buze şi pe vizitatori în mijlocul lor, pentru a se veseli şi a dansa împreună. 

Sărbătoarea Saharei e o ocazie minunată de a petrece noaptea într-o atmosferă exotică, în mijlocul frumuseţii misterioase a dunelor de nisip. Evenimentul are loc în fiecare an în orăşelul Douz, pentru a celebra tradiţiile locale păstrate cu grijă de la o generaţie la alta.
Festivalul internaţional de muzică desfăşurat la colosseumul El Jem constituie şi el o experienţă de neuitat. Sub cerul plin de stele răsună atunci creaţii simfonice internaţionale în interpretarea unor orchestre renumite. 

Fiecare oraş tunisian îşi are propriile festivităţi, aşa încât vă puteţi veseli alături de localnici indiferent de anotimpul în care vizitaţi ţara. De exemplu, în perioada 29 iunie – 7 iulie, la Tabarka are loc festivalul internaţional de jazz, când străzile oraşului sunt pline de sunetul muzicii, iar între 22 iulie şi 6 august oraşul Sfax găzduieşte o sărbătoare a artelor plastice la care participă artişti din toată lumea.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia