Oraşul covoarelor - Kairouan

16.04.09 09:44:41

După Mecca şi Medina este vorba despre cel mai important oraş pentru locuitorii Tunisiei.   Numele acestui loc sfânt în traducere înseamnă caravană.    Kairouan nu este renumit numai datorită monumentelor sale, frumuseţilor naturii şi ca loc sfânt al musulmanilor, dar şi datorită covoarelor superbe, care se pot achiziţiona în pieţele locale. 

Dacă mergeţi la piaţă veţi ameţi din pricina bogăţiei de culori superbe. Puteţi să vă alegeţi din mulţimea de modele care mai de care mai interesant.  Alegerea o puteţi face şi din trei modele de bază  – zarbia, mergoum şi alloucha (cu un conţinut mare de lână), pe care vi le prezintă cu plăcere orice negustor, în magazinele specializate, unde aveţi şi posibilitatea de a negocia. 

În Kairouan sunt cu adevărat multe ateliere, iar serviciile pentru clienţi sunt de cele mai multe ori neaşteptate.  Plata cu cardul este la ordinea zilei, însă covorul poate fi luat şi în rate.  În preţ este de obicei inlcus şi transportul cu avionul în ţara de destinaţie. 

Mulţi turişti dau însă prioritate produselor făcute la maşină, în detrimentul celor manuale, însă un bun cunoscător va observa imediat diferenţa.  În alegere, preţul este categoric decisiv, însă calitatea merită un ban în plus.  

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Tatuajele cu henna
22.02.2012 Scrierea arabă
19.10.2011 Malouf

Ultima discuţie...

04.12.2011 Excursii in Tunisia

Ultima fotografie...

întărituri
apus de soare
plajă tunisiană
cum se trăieşte
casă în Tunisia